Wednesday, November 14, 2007

Za početak :)

U "kraćim" crtama :)

* o meni *
Rodjen sam 28. oktobra 1986. godine, u Nišu, Srbija. Završio sam elektrotehničku školu "Nikola Tesla" u istom gradu i nastavio sa "strukom" (računarstvo) na Elektronskom fakultetu, takođe u Nišu.
Iako na prvi pogled čudna kombinacija, interesovanje i za računare i za pisanje stvara se još u ranijim razredima osnovne škole. Sve je krenulo naivno, dečijim pesmicama, da bi se kasnije ispoljilo kroz "ozbiljniju" i u simboliku uvijenu poeziju i (naučno) fantastične priče. Pred završetak osnovne škole sam učestvovao na nekolicini konkursa dečije poezije; osvojio sam i nekoliko nagrada (uglavnom "zlatna sredina", drugo mesto :) ), što je navelo mog oca na ideju da sakupimo 50-ak mojih pesama u zbirku i izdamo je. Pred kraj osnovne škole u samostalnom izdanju izlazi zbirka dečijih pesama "Svaštara na par strana". Nekoliko mojih pesama i priča takođe je objavljeno i u časopisima (školski časopis "Krilata mladost" i popularni časopis za osnovce, "Dečije Novine"), kao i na nekolicini Internet sajtova.
Za vreme srednjoškolskih dana pisanje postaje "ozbiljnije" i manje učestalo. Osvojio sam nagradu na školskom konkursu povodom dana Sv. Save, dve godine za redom (druga nagrada, zatim i prva) i time se moje učestvovanje na konkursima završava.

* zašto blog? *
Kako su moje pesme iz naivnih dečijih stihova prerastale u nešto ozbiljnije, tako se smanjvao i broj novih pesama. Mnoge pesme umrle su na začetku, jer često nisam zadovoljan stihovima koje napišem. Neke sam i sačuvao, iako nisam potpuno zadovoljan napisanim. Iz tog razloga još uvek smatram da nemam dovoljno pesama za neku novu zbirku. Pored toga, smatram da je izdavanje zbirke pesama svojevrsna avantura (naročito na ovim prostorima :) ), za koju trenutno nemam dovoljno energije, a ni vremena. A želim da neke svoje "ideje" podelim sa vama... Spojivši ljubavi prema pisanju i prema računarima došao sam na ideju da malo blogujem.
Nadam se da će vam se dopasti ono što budete čitali na ovom blogu... ;)

4 comments:

Balkanrock said...

bravo bate, cool blog!!!

Anonymous said...

Odlicno, samo ovako nastavi :)

Anonymous said...

Ponosni vlasnik male ali vredne knjige!

Anonymous said...

Zvanicno se prikljucujem sada znam i zasto.. Samo Vaga moze da odvaga i napise to na papir...